Ferratum Bank var først ute med å tilby såkalte SMS-lån på det norske markedet, tilbake i 2005. Reglene for tilbydere av usikret forbrukslån har senere blitt strammet inn, slik at slike SMS-lån ikke lengre er tillate, men Ferratum Bank eksisterer fortsatt, og tilbyr i dag typiske mikrolån.

Ferratum Bank er en del av Ferratum Group, et selskap på Malta, som tilbyr mikrolån i 23 land i Europa. Et mikrolån er akkurat det samme som et tradisjonelt forbrukslån, med eneste forskjell at lånebeløpet er mindre, og nedbetalingstiden kortere.

Hvilket forbrukslån kan du få gjennom Ferratum?

Ferratum Bank kaller forbrukslånet de tilbyr i Norge for «Ekspresskreditt». Som navnet antyr er det et lån som kan innvilges raskt, gjerne i løpet av få minutter, og der låntaker har pengene på konto senest neste virkedag.

Ferratum sin «Ekspresskreditt» kan innvilges på beløp på mellom 1.000kr og 6.000kr. Og løpetiden på lånet kan være inntil 45 dager. Som ellers for slike mikrolån, er det få krav som må være oppfylt, for å kunne få innvilget lån.

Du må være minimum 21 år gammel, ha norsk personnummer, mobil og epostadresse, samt BankID (for signering av låneavtalen og lovpliktig legitimasjonskontroll). Det foretas en kredittsjekk av alle søkere, men siden det ikke stilles noen krav om inntekt eller jobb, må det antas at så lenge du ikke har noen registrerte betalingsanmerkninger, så vil du få innvilget lånet.

Skyhøy effektiv rente

Et mikrolån fra Ferratum Bank er på ingen måte et rimelig lån. Låner du for eksempel 5.000kr. Med en løpetid på 30 dager, blir kredittkostnaden hele 1.400kr. Du må med andre ord betale 6.400kr. Tilbake til Ferratum, en måned etter at du fikk 5.000kr. Utbetalt. Dette gir en effektiv rente på solide 1.952%.

Med en slik kredittkostnad, er dette blant de absolutt dyreste lånene på det norske markedet, og det sier seg selv at dette er et tilbud man bare bør benytte i aller ytterste tilfelle, der det ikke er noen andre muligheter. Ferratum Bank annonserer lånet som en mulighet for å finansiere «en uventet regning frem til lønnen kommer». Det kan selvsagt være tilfeller der dette trengs, men i de aller fleste tilfeller vil det nok være en bedre løsning å be om en utsettelse på betaling av regningen, frem for å ta opp et dyrt lån.